Home Therapieën Tarieven Contact Links

Dorn- Breusstherapie

Dorntherapie is een natuurgeneeskundige manuele behandeling die zijn oorsprong vindt in Duitsland. De Dorn methode is in Duitsland reeds een erkende heilpraktikermethode en begint in Nederland ook zijn plaats te veroveren. De Dornmethode werkt zonder medicijnen.


Rugpijn en nekklachten zijn veel voorkomende klachten in de huidige maatschappij waarin mensen veel achter de computer zitten, lang autorijden en meer stress hebben dan ze aankunnen. Met de Dornmethode kunnen een groot aantal rug/nekpijnklachten effectief opgelost worden.


Doordat  er in de beweging correctie van de ruggenwervels en gewrichten plaatsvindt, is de Dorntherapie een zachte effectieve behandeling. Dorntherapie is een samenwerking tussen behandelaar en cliënt, van druk uitoefenen en beweging.

Dorn is eenvoudig en effectief in het opheffen van scheve wervels, bekkenscheefstand en beenlengteverschil, waardoor klachten als rugpijn, nekpijn en/of hoofdpijn verdwijnen.


Meestal vindt na de correctie een afsluitende breussmassage plaats, waarbij de hele rug behandeld wordt. In een aantal gevallen wordt de breussmassage voor de ruggenwervelcorrectie gedaan om de correctie gemakkelijker te laten verlopen bij te gespannen rug en rugspieren.